Saturday, 17 March 2018

Cheap Phones Master Class, 8 Common Questions and How to Answer Them

There really is no reason to overspend on a cell phone. People love great deals and in today's advanced internet age, they no longer need to feel locked down to a limited resource of cell phone inventory. Hence, those looking to sell such phones venture to eBay where sellers can connect with all those customers looking for great deals.

If you are an online seller, you do need to protect your reputation because you will be facing a lot of competition.

Sellers need to be primarily concerned with maintaining a high DSR (Detailed Seller Rating) since this is what will display previous customers' dealings with you.

A weak DSR will make consumers less likely to buy from you. It is as simple as that. As such, you need to put a lot of emphasis of pleasing customers with good customer service.

This will boost your reputation and improve your DSR ratings. How can good customer service be achieved?

Promptly shipping items, for example, would be one of the best ways to keep customers happy.

And, of course, only dealing with high quality merchandise is advised since this will reduce a great many complaints or unsatisfied customers.

You will also need to be ready to handle customer inquiries about cheap phones.

This can work wonders towards improving perceptions of your business as a solid company to purchase from.

What are some of these common questions and how can you find the answer? Here is a brief list:

Question 1: Will this cheap phone work with my..... phone number?

Solution: This problem is usually caused by the frequencies the phone operates on and requires a little foresight on your part.

Ask the customer to provide the specific name of the network and the plan and then Google the name of that network with the term 'frequency' (for example AT&T frequency) call the network and provide them with the model number of the phone. This will deliver the answer almost immediately.

Question 2: Will the TV function work in....?

Answer: This depends on the region the buyer is from and the phone in question. First go back to the cheap mobile phone's product description and see whether it is an analog signal receiver, or whether it works on DVB-T, ATSC or ISDB-T.

Then Google the frequency of the television signal in the potential cheap mobiles customers' range. This will reveal the answer.

Question 3: Can I put iPhone Apps on this phone?

Answer: If it's not an iPhone then the answer will be no. iPhone Apps run on the iOS operating system, just like Android Apps run on Android and Window APs run on Windows Mobile. However there are a large number of Java apps out there that have a good chance of working on all cheap mobiles which usually run on the Nucleus RTOS

Question 4: Will this come with minutes/which contract will this work with?

Answer: No, it probably will not come with minutes but you can use it with any network. If the phone you are listing is a cheap China mobile then there is a good chance it comes unlocked and the customer will have to supply their own SIM.

This can really be sold as a feature of the phone as it allows the customer to choose who they give their money to and doesn't lock them into a contract with one phone provider.

Question 5; Does the phone have wifi?

Answer: The answer to this - like most answers - will be found on the phone's instruction manual or in an online version of the manual found at the manufacturer's website.

Question 6; How can I put my own ringtones on the phone?

Answer: Providing that you have your own ringtones then these are the steps you have to follow.

The first step is to get it onto the phone, which is done by either connecting the phone to the computer with a USB cable or taking out the mini SD card or TF card, putting it into a reader then putting it into their computer.

Once that's done it should show up as an external drive and the customer should see a 'music' folder that they can put the ringtone in question into.

Once the files are on the phone they can be selected as ringtones by going to the 'profile' menu and selecting 'edit' or going to the 'settings' menu and selecting ringtone settings.

Question 6: How do I put files onto the phone?

Answer: Either connect the phone to the computer with a USB cable or taking out the mini SD card or TF card, putting it into a reader then putting it into their computer.

Once that's done it should show up as an external drive

Question 7: How can I change the ringtone?

Answer: Go to the 'profile' menu and selecting 'edit' or going to the 'settings' menu and selecting ringtone settings.

Question 8: How do I make the battery last longer?

Answer: You will want to take care of it as best as possible. One of the easiest ways to ruin a battery would be to expose it to moisture or extremes in temperature.

Also, using the battery too frequently can degrade it. That means you may wish to keep the phone plugged into a wall socket whenever possible. And always keep the phone stored in a safe place - preferably an approved case.

Another way to keep phones running for longer is to reduce the drain on the battery. Some ways to do that include

* Reducing the time the screen is on with the sleep function
* Switching off the Bluetooth when it is not in use
* Switching off the WiFi function when it is not being used
* Turning down the overall screen brightness

Answering such questions effectively will help your ratings.

It is also advised to look over the listings of other sellers and see what positive and negative things customers are saying about them.

This will go a long way towards boosting your ability to arrive at the right conclusions as to how to cell your phone via eBay and provide tremendous customer service while doing it.